MENU

De creatie van KLINK

9 januari 2020
Henk Stoorvogel

 De creatie van KLINK

 

 Momenteel werk ik samen met mijn goede vriend Mark van Vuuren aan een nieuw boek: KLINK – Spreken met Impact. In het boek nemen we de lezer mee in de geheimen van impactvolle communicatie en leren we hóe je een overtuigend verhaal kunt maken. Het wordt een echt doe-boek: aan de hand van de stappen die we doorlopen helpen we de lezer heel praktisch om een toespraak te creëren die klinkt als een klok.

 

Studievrienden

Ik vind het bijzonder om dit boek samen met Mark te schrijven. We leerden elkaar tijdens onze studie Toegepaste Communicatie Wetenschap aan de Universiteit Twente kennen. Regelmatig werkten we samen aan projecten. Onze tandem werd vaak aangevuld met Boris, een eeuwige student met lang krullend haar, die een bijna mythische status had binnen onze opleiding.

Geweten

Tijdens onze studententijd hadden we samen vaak al dikke lol. Mark was zeer intelligent, communicatief, vtoegewijd aan de studie en had een groot gevoel voor humor. Ik was vooral bezig met alles wat niet met mijn studie te maken had, sportte me drie keer in de rondte en was blij dat ik in Mark een soort geweten had gevonden dat mij hielp mijn studie af te maken.

Ballen op Bali

Na onze studie waren we samen betrokken bij Athletes in Action en reisden we met een voetbalteam naar Bali. Zowel Mark als ik speelden rechtsbuiten. We ploegden over platgebrande maïsvelden achter tegenstanders aan, draafden tussen hindoetempels over voetbalvelden van anderhalf keer de officiële afmeting in een poging een goede voorzet te geven en zochten vol overgave de gaten in de verdediging van de tegenstander, om er keer op keer achter te komen dat mensen ook op Bali prima een balletje kunnen trappen.

Promoveren

Het was Mark die mij bijna twaalf jaar geleden vroeg of ik wilde promoveren. Hij was bij de Universiteit Twente blijven hangen en blijkbaar had de samenwerking tijdens onze studie hem niet al te zeer afgeschrikt. Samen met mijn professor begeleidde Mark me jaar op jaar in het promotie-traject en toen ik eindelijk klaar was, kwamen we al snel tot de conclusie dat we graag samen een boek over spreekvaardigheid wilden schrijven.

Naderende deadline

We zijn nu lekker aan het sparren, schrijven en schrappen. 12 mei aanstaande moet het boek verschijnen. Die ras naderende deadline geeft ons precies de prikkel die we nodig hebben om voort te maken met de noeste arbeid van het schrijfproces, in plaats van altijd maar te blijven filosoferen en mijmeren over de talloze proefballonnen die we door de jaren heen hebben zien opgaan.

Het gaat er dus van komen, een toegankelijk, praktisch en uitdagend boek over spreekvaardigheid: KLINK. En eens te meer blijkt maar weer dat vrienden die je maakt in je studietijd, zomaar vrienden kunnen zijn voor het leven.