MENU

Samen is...

1 november 2017
Henk Stoorvogel

We zaten heerlijk in het zonnetje voor ons huis, samen aan de koffie. We hadden het over vrienden die alweer 12,5 jaar getrouwd waren. Poeh, dat was al een heel eind. 'Wanneer zijn wij eigenlijk 12,5 jaar getrouwd?', vroegen we aan elkaar. Ik sloeg aan het rekenen en trok wit weg. 'Ehm, Ruth', zei ik. 'Drie maanden geleden.'

We hebben er hartelijk om gelachen. Gelukkig waren we het allebei vergeten! Dat was mijn redding... We besloten dat we het niet erg vonden dat we ons jubileum voorbijgeleefd waren. We vierden immers al zo vaak dat we samen waren. 

Inmiddels zijn we alweer ruim zestien jaar getrouwd. En hebben we nu voor het eerst samen een boek geschreven. Dat was echt ontzettend leuk! Zo bezochten we afgelopen zomer het theaterstuk 'Het Pauperparadijs', in Veenhuizen. Lekker vroeg waren we van huis gegaan. In Veenhuizen aten we een 'pauperschotel', dronken we een Maallust en bedachten we tientallen onderwerpen en vragen voor ons boek. 

Met jou aan mijn zijde voel ik mij...

Als ik naar jou kijk, denk ik dat jij nog teveel je best doet om...

Toen ik klein was zei ik: 'Later als ik groot ben wil ik...'

Het waren vragen die wij in onze tijd samen hebben besproken. Of vragen die wij leuk vonden om te bespreken. Maar allemaal vragen die stelletjes kunnen helpen hun relatie op een leuke, ontspannen of wat serieuzere manier te verdiepen.

We vonden wel dat het boek niet te zwaar moest worden. Daarom bedachten we voor elke week een 'cakevraag', gewoon een lollige vraag, zoals 'Bij gloeilamp denk ik aan...' waar je even niet teveel bij na hoeft te denken, maar misschien ook nog wel op een pareltje stuit.

In de vaart van het leven loop je gevaar elkaar uit het oog te verliezen. Samen is... helpt stellen elke dag enkele minuten positief met elkaar bezig te zijn. Ongetwijfeld gaan daar hele mooie dingen uitkomen. Dingen die weer reden zijn om de liefde te vieren.