MENU

Take Off op het 4e Musketier Event 2018

8 januari 2018
Henk Stoorvogel

Normaal gesproken sta ik zaterdagochtend langs de lijn van het voetbalveld van mijn zoon, in weer en wind, meestal in alle vroegte. Maar zaterdag 20 januari ben ik op vliegbasis Twenthe bij het 4M-Event!

Nog nooit was ik op deze locatie geweest toen ik in november de vliegbasis opreed voor een video-opname. Meteen was ik gefascineerd door de wijdsheid en ruigheid van het terrein. 'Dit is echt de perfécte plek voor een mannen-event', dacht ik bij mezelf. Forget de Enka-hallen.  Vaarwel IJsselhallen. Vliegbasis Twenthe is speciaal aangelegd voor dagen als 20 januari a.s. Toegegeven, voor de meesten van ons is het wel een eindje rijden, maar geloof me, het is de moeite waard.

Het 4M-Event is de beste manier om je nieuwe jaar te beginnen, daarvan ben ik overtuigd. Zo makkelijk worden we meegezogen in de maalstroom van het leven en rollen we van het ene in het andere en glijden de jaren aan ons leven voorbij. We hebben het nodig dat we af en toe stilgezet worden en van een afstand op die zaken van ons leven kunnen inzoomen die écht van belang zijn. Het 4M-Event is voor mij - en duizenden andere mannen - door de jaren heen zo'n plek geweest. Een plek waar God spreekt, waar harten blootgelegd en bolwerken ontmanteld worden. 

Take-Off is het thema van dit jaar en meteen de eerste sessie worden we meegenomen in de inspirerende verhalen van drie mannen die weten wat het is om een droom na te jagen. Reinier Kwantes is de jongste F-16 piloot die Nederland ooit gekend heeft. Nog voor hij een rijbewijs had vloog hij al door de geluidsbarriere. Hij werd geselecteerd voor het TOP-GUN programma in de Verenigde Staten, maar koos voor een missie bij de MAF. Maar niet alleen neemt hij ons mee in de wereld van de luchtvaart, ook zal hij vertellen over de grootste uitdaging van zijn leven en hoe hij die het hoofd bood.

Bart Kuijpers is bekend als mede-oprichter van Cool-Blue. Met twee vrienden begon hij op een studentenkamer een webshop en de rest is geschiedenis. In 2017 doorbrak Cool-Blue de grens van een omzet van meer dan 1 miljard. Bart weet wat het is om succesvol te zijn, maar ook hoe nederig te blijven. 

Jan Stoorvogel stichtte met een kleine groep mensen een kerk in Emmen en zag de afgelopen jaar vele mensen tot bekering komen. Waarom investeert iemand zijn leven in een lokale kerk en welke toekomst is er voor de kerk in Nederland?

En dan zijn dit nog maar de ruwe contouren van de drie toespraken in het middagprogramma, waar naast deze inspiratie ook LZ7 zal optreden. 's Avonds zullen Jeroen Alting von Geusau en ikzelf nog spreken, over het najagen van Gods droom voor jouw leven. Kees Kraaijenoord zal dan de aanbidding verzorgen.

Ik heb ongelofelijk veel zin in 20 januari. En áls jij niet wilt dat 2018 een kopie wordt van 2017... Als jij níet wilt dat je Gods dromen voor jouw leven mist... Als je lang genoeg hebt gedacht: 'Later als ik groot ben, dán zal ik voor God gaan, dan zal ik het beter doen, dan...' Laat me dan tegen je zeggen: 'Het ís later en jij bént groot - het is tijd voor jouw Take-Off!'

Ik hoop je te ontmoeten, de 20e, voor een dag boordevol avontuur en uitdaging, maar bovenal boordevol God!

Henk Stoorvogel