MENU

Masterclass Spreekvaardigheid Women Only

Hotel Belmont

De Masterclass Spreekvaardigheid Women Only is een avontuurlijke reis naar de geheimen van communicatie die levens kan veranderen, alléén toegankelijk voor vrouwen. Ontdek de essentiële elementen van impactvolle communicatie én maak jezelf deze eigen in een uitdagende dag vol inspiratie en training.

 

Tijd voor een inhaalslag

In veel kerken hebben vrouwen door de jaren heen weinig gelegenheid gekregen om het Woord door te geven. Dat is een groot gemis voor de kerk zelf geweest en het heeft onrecht gedaan aan de vele vrouwen die diep van binnen een krachtige boodschap voor hun omgeving ontvangen hebben. Via deze Masterclass wil ik in het bijzonder investeren in de ontwikkeling van vrouwelijke sprekers. Ik ben ervan overtuigd dat wij in onze kerkdiensten en op vrouwendagen, Bijbelstudies, conferenties en inspiratiedagen een nieuwe generatie krachtige vrouwelijke sprekers zullen zien opstaan.

 

Je kúnt het, kom maar op!

Heb jij het verlangen om het Woord van God door te gaan geven? Is het een langgekoesterde wens, of heb je dit verlangen zelfs misschien wel weggestopt? Ik geloof dat het tijd is om op te staan en de wereld te zegenen met de woorden van leven die jij zult gaan brengen. Deze Masterclass kan een mooie eerste stap zijn, of een kans op ontwikkeling van de spreekervaring die jij al hebt.

 

Niet korter maar beter

Tegenwoordig wordt er vaak gezegd dat de preken te lang duren. Dat het korter moet. Mijn stelling is dat de preken niet kórter hoeven, maar béter. We hebben geen behoefte aan een toename van entertainment; waar het om draait is daadwerkelijke krácht. Wanneer wij zodanig willen preken dat mensen veranderen naar het beeld van Christus, dan zijn twee zaken van belang: de kracht van de Geest en het bekwamen van onszelf in het ambacht van de preekkunst. Tijdens de Masterclass zullen we aan beide aspecten van de prediking aandacht besteden.

 

Promotie-onderzoek

De afgelopen twintig jaar heb ik duizenden keren gepreekt, in binnen- en buitenland, op grote en kleine podia. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren gewerkt aan een promotie-onderzoek naar de veranderkracht van preken. In het kader van mijn onderzoek heb ik veel literatuur rondom communicatiewetenschap en preekkunst bestudeerd en vele mensen geïnterviewd. De combinatie van eigen ervaring en gedegen studie heeft mijn blik op de kunst van het spreken gevormd. Ik hóu van de kerk en ik ben diep onder de indruk van de veranderkracht van het gesproken woord van God. Graag deel ik de belangrijkste lessen die ik in de loop van de jaren heb geleerd en help ik je op weg om te groeien in jouw communicatiekracht.

 

Inhoud van de Masterclass

In de retorica wordt onderscheid gemaakt tussen docere (het overbrengen van de inhoud), delectare (het boeien van je publiek) en movere (het in beweging brengen van je publiek). Deze Masterclass richt zich met name op het versterken van de delectare en movere component van je spreken, alswel op mijn belangrijkste bevindingen met betrekking tot impactvol spreken. Onderwerpen die we behandelen zijn onder andere:

- Korte geschiedenis van de communicatie door de eeuwen heen

- Resultaten promotie-onderzoek 'De veranderkracht van preken'

- Effectieve strategie voor een ontwikkelproces waarbij je keer op keer krachtige communicatie kunt doorgeven

- Uniek model voor communicatie die impact heeft

- Effectieve strategie om diepe lessen uit de Bijbel te ontdekken

- Oefeningen en handvaten om je de theorie eigen te maken

- Prachtig werkboek dat je helpt in de toekomst krachtige communicatie vorm te geven

De Masterclass is opgebouwd uit een mix van onderwijs en oefeningen, waardoor je vanuit een nieuw perspectief met de ontwikkeling en het houden van preken en toespraken aan de slag kunt.

 

Enkele reacties op de Masterclass

'De masterclass van Henk Stoorvogel heeft me geïnspireerd en gestimuleerd om met nog meer bezieling te preken; te blijven investeren in de kwaliteit van de preek en bovenal volop te geloven in de veranderkracht van het gesproken Woord van God.' - Jesse van Nes, adjunct-directeur Evangelisch College

'Ik voel me nu bewust onbekwaam. Ik vraag me af hoe ik al die tijd mijn preken heb gemaakt. De Masterclass is een proces van uitstampen; naar boven halen wat er eigenlijk gebeurd. Denk niet dat de Masterclass van Henk preken makkelijker maakt. Het wordt eerst moeilijker, maar daarna beter.' - Theo van den Heuvel, voorganger VBG Stadskerk

'Ik heb voor de Masterclass Spreekvaardigheid gekozen, omdat ik wil leren van inspirerende sprekers om zoveel mogelijk impact te maken voor Gods Koninkrijk. De masterclass Spreekvaardigheid heeft mij geholpen om de levensveranderende kracht van de bijbel tot zijn recht te laten komen tijdens mijn spreken.' Joost Klok, Alpha Nederland

De Masterclass duurt van 9.30 - 16.30 en wordt gehouden in De Schoudee in Wemeldinge, nabij Goes in Zeeland. De dag is geheel verzorgd, inclusief lunch. Het maximaal aantal deelnemers aan de Masterclass bedraagt 20 personen.

 

Aanmelding en kosten

Via deze website kun je je aanmelden voor de Masterclass. De kosten voor de Masterclass bedragen 299 euro, inclusief BTW, werkboek en lunch. Mocht de deelnameprijs voor jou een belemmering vormen om mee te doen, neem dan gerust contact met op, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Mocht je je verder willen bekwamen in spreekvaardigheid, dan is er ook de Masterclass Master of the Move, waarbij je onder persoonlijke begeleiding van Henk Stoorvogel een toespraak, preek of presentatie ontwikkelt en die je vervolgens in een kleine groep houdt. Je ontvangt individuele coaching en investeert in jouw podiumpresentatie en spreekvaardigheid.

11 april 2018
€ 299 per persoon

Inschrijven

Heeft u een kortingscode? Klik hier om de code in te voeren.

Betaalmethode