MENU

Masterclass Spreekvaardigheid

Veenendaal

De Masterclass Spreekvaardigheid is een avontuurlijke reis naar de geheimen van communicatie die levens kan veranderen. Ontdek de essentiële elementen van impactvolle communicatie én maak jezelf deze eigen in een uitdagende dag vol inspiratie en training.

 

Communicatie die ráákt

Wil jij leren hoe je zo kunt spreken dat je de hoofden van mensen prikkelt en hun harten raakt? Verlang je ernaar te groeien in je vermogen om mensen in beweging te brengen en van hart tot hart te communiceren? Dan is deze Masterclass voor jou.

 

Investeren in de kwaliteit van spreken

Ik geloof dat het voor de ontwikkeling van de kerk in Nederland van het grootste belang is dat er geïnvesteerd wordt in de kwaliteit van de preken. In sommige kerken worden mensen in slaap gepreekt. Terwijl de preek juist het meest opwindende, uitdagende en waardevolle onderdeel is van de eredienst. De Bijbel zegt dat Barnabas de gelovigen in Antiochië 'opwekte' om naar het voornemen van hun hart de Here trouw te blijven. Wat betekent het om 'opwekkend' te spreken? Hoe kun je zo leren spreken dat mensen op het puntje van hun stoel zitten en dat er werkelijk verbinding plaats vindt tussen prediker en toehoorders, tussen hemel en aarde?

 

Niet korter maar beter

Tegenwoordig wordt er vaak gezegd dat de preken te lang duren. Dat het korter moet. Mijn stelling is dat de preken niet kórter hoeven, maar béter. We hebben geen behoefte aan een toename van entertainment; waar het om draait is daadwerkelijke krácht. Wanneer wij zodanig willen preken dat mensen veranderen naar het beeld van Christus, dan zijn twee zaken van belang: de kracht van de Geest en het bekwamen van onszelf in het ambacht van de preekkunst. Tijdens de Masterclass zullen we aan beide aspecten van de prediking aandacht besteden.

 

Promotie-onderzoek

De afgelopen twintig jaar heb ik duizenden keren gepreekt, in binnen- en buitenland, op grote en kleine podia. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren gewerkt aan een promotie-onderzoek naar de veranderkracht van preken. In het kader van mijn onderzoek heb ik veel literatuur rondom communicatiewetenschap en preekkunst bestudeerd en vele mensen geïnterviewd. De combinatie van eigen ervaring en gedegen studie heeft mijn blik op de kunst van het spreken gevormd. Ik hóu van de kerk en ik ben diep onder de indruk van de veranderkracht van het gesproken woord van God. Graag deel ik de belangrijkste lessen die ik in de loop van de jaren heb geleerd en help ik je op weg om te groeien in jouw communicatiekracht.

 

Inhoud van de Masterclass

In de retorica wordt onderscheid gemaakt tussen docere (het overbrengen van de inhoud), delectare (het boeien van je publiek) en movere (het in beweging brengen van je publiek). Deze Masterclass richt zich met name op het versterken van de delectare en movere component van je spreken, alswel op mijn belangrijkste bevindingen met betrekking tot impactvol spreken. Onderwerpen die we behandelen zijn onder andere:

- Korte geschiedenis van de communicatie door de eeuwen heen

- Resultaten promotie-onderzoek 'De veranderkracht van preken'

- Effectieve strategie voor een ontwikkelproces waarbij je keer op keer krachtige communicatie kunt doorgeven

- Uniek model voor communicatie die impact heeft

- Effectieve strategie om diepe lessen uit de Bijbel te ontdekken

- Oefeningen en handvaten om je de theorie eigen te maken

- Prachtig werkboek dat je helpt in de toekomst krachtige communicatie vorm te geven

De Masterclass is opgebouwd uit een mix van onderwijs en oefeningen, waardoor je vanuit een nieuw perspectief met de ontwikkeling en het houden van preken en toespraken aan de slag kunt.

 

Enkele reacties op de Masterclass

'De masterclass van Henk Stoorvogel heeft me geïnspireerd en gestimuleerd om met nog meer bezieling te preken; te blijven investeren in de kwaliteit van de preek en bovenal volop te geloven in de veranderkracht van het gesproken Woord van God.' - Jesse van Nes, adjunct-directeur Evangelisch College

'Ik voel me nu bewust onbekwaam. Ik vraag me af hoe ik al die tijd mijn preken heb gemaakt. De Masterclass is een proces van uitstampen; naar boven halen wat er eigenlijk gebeurd. Denk niet dat de Masterclass van Henk preken makkelijker maakt. Het wordt eerst moeilijker, maar daarna beter.' - Theo van den Heuvel, voorganger VBG Stadskerk

'Ik heb voor de Masterclass Spreekvaardigheid gekozen, omdat ik wil leren van inspirerende sprekers om zoveel mogelijk impact te maken voor Gods Koninkrijk. De masterclass Spreekvaardigheid heeft mij geholpen om de levensveranderende kracht van de bijbel tot zijn recht te laten komen tijdens mijn spreken.' Joost Klok, Alpha Nederland

 

Aanmelding en kosten

De Masterclass duurt van 9.30 - 16.30 en wordt gehouden in Veenendaal. De dag is geheel verzorgd, inclusief lunch. Het maximaal aantal deelnemers aan de Masterclass bedraagt 12 personen.

Via deze website kun je je aanmelden voor de Masterclass. De kosten voor de Masterclass bedragen 299 euro, inclusief BTW, werkboek en lunch. Mocht de deelnameprijs voor jou een belemmering vormen om mee te doen, neem dan gerust contact met op, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Mocht je je verder willen bekwamen in spreekvaardigheid, dan is er ook de Masterclass Spreken met Impact, waarbij je onder persoonlijke begeleiding van Henk Stoorvogel of Eugene Poppe een toespraak, preek of presentatie ontwikkelt en die je vervolgens in een kleine groep houdt. Je ontvangt individuele coaching en investeert in jouw podiumpresentatie en spreekvaardigheid.

22 januari 2021
€ 299 per persoon

Inschrijven

Heeft u een kortingscode? Klik hier om de code in te voeren.

Betaalmethode