MENU

Masterclass Viva de Kerk

Omgeving Zwolle
Masterclass Viva de kerk - verdiepingsdag voor gemeenteleiders 

In de Masterclass Viva de Kerk staan de stragegieën en instrumenten voor processen van gemeentevernieuwing centraal. Vanuit de wortels van de kerk zoals beschreven in Handelingen, aangevuld met tal van voorbeelden uit de gemeentepraktijk uit binnen- en buitenland, verdiepen we ons in de dynamiek van gemeenteontwikkeling.

Samen met stichting Opwekking investeer ik dit jaar extra in de kerk in Nederland, gezien de spannende tijd die we samen doormaken en de uitdagingen waar we voor staan. In deze Masterclass nemen we je mee in onderwijs, inspiratie en idee-vorming, zodat jij het nieuwe seizoen - 2021-2022 met vreugde en visie leiding kunt geven aan jouw kerk.

Er is ontzettend veel gesproken en geschreven over kerk-zijn. Ook zijn er tal van analyses over de tegenwoordige staat van de kerk en de uitdagingen waar zij mee te kampen heeft. Maar waar vind je een verdiepingsslag over concrete instrumenten en strategieën die jij kunt toepassen wanneer jij je gemeente verder wil helpen? Zowel in de whitepaper als in deze Masterclass probeer ik zo praktisch mogelijk te worden als het gaat om de vaak weerbarstige realiteit van gemeentevernieuwing, zodat jij met enkele concrete vervolgstappen voor jouw situatie verder kunt.

De Masterclass versterkt je visie voor de plaatselijke gemeente, helpt je reflecteren op jouw concrete situatie en doet strategieën en instrumenten aan de hand om mee aan de slag te gaan. Je ontvangt inspirerend onderwijs over gemeenteontwikkeling, spart met andere kerkleiders en krijgt inzicht in dingen die jij kunt doen om jouw kerk te helpen vernieuwen richting de toekomst.

Het boek Viva de Kerk en de whitepaper Viva de Kerk - principes voor gemeenteontwikkeling vormen het raamwerk waarin de Masterclass plaatsvindt. 

De afgelopen jaren heb ik veel kerken in binnen- en buitenland mogen begeleiden in processen van gemeentevernieuwing. Elke keer weer heb ik daar zelf veel van geleerd. En in de praktijk van het leidinggeven binnen de VEZ (in Zwolle, van 2005 - 2020) heb ik aan den lijve ondervonden hoe uitdagend processen van gemeentevernieuwing kunnen zijn, maar ook hoe opwindend het kan zijn wanneer een kerk in beweging komt, mensen gewonnen worden voor het evangelie en mensen voelen dat de Heilige Geest door het gemeenteleven heen waait.

- Inspirerend onderwijs over kerk-zijn en gemeentevernieuwing.

- Praktische tools voor gemeentevernieuwing in jouw concrete context.

- Leren van elkaar door sparring en overleg.

23 september 2021
€ 199 per persoon incl. btw

Inschrijven

Heeft u een kortingscode? Klik hier om de code in te voeren.

Betaalmethode