MENU

School voor Leiderschap
Leiderschapstraining vanuit de oorsprong

Zwolle

De School voor Leiderschap versterkt jouw leiderschap in fundamentele persoonlijke ontwikkeling en essentiële vaardigheden die het succes van iedere leider bepalen.

De School voor leiderschap bestaat uit vier modules van twee dagen, aangevuld met intervisie en persoonlijke opdrachten. In een kleine groep van leiders neemt Dr Henk Stoorvogel je mee in een intensief ontwikkeltraject. Op basis van het oorspronkelijke Joods-christelijke denken over leiderschap en moderne leiderschaps- en managementinzichten neemt Henk je mee in een proces van persoonlijke groei en versterking van de basisvaardigheden van jou als leider.

 

DEZE TRAINING IS VOOR JOU ALS

- Jij leiding geeft aan mensen en een diepte-investering in jouw persoonlijke ontwikkeling als leider en de daarbij horende basisvaardigheden wil doen;
- Jij jouw innerlijk kompas wil scherp stellen en wil leren hoe je vanuit verantwoordelijkheid en authenticiteit leiding kunt geven;
- Jij wil leren hoe je je goede denken als leider kunt vertalen in effectieve gespreksvoering en jouw presentatieskills voor kleine en grote groepen wil versterken;
- Jij wil leren hoe je beweging kunt brengen in organisaties, zodat jouw missie op een hoger niveau kan worden bereikt;
- Jij jouw innerlijke roeping wil ontdekken en wil leren hoe je die kunt navolgen.

 

OPZET VAN DE TRAINING

De School voor leiderschap bestaat uit vier modules van twee dagen, aangevuld met persoonlijke opdrachten en intervisie.


MODULE 1: LEIDING GEVEN VANUIT EEN GROTERE VERSIE VAN DE WERKELIJKHEID
In deze module staat de oorsprong van het denken over leiderschap vanuit Joods-christelijk perspectief centraal. Aan de hand van de oudste verhalen uit de geschiedenis van de mensheid wordt de essentie van leiderschap blootgelegd. De module omvat de onderdelen:

- Bewegen in een grotere versie van de realiteit
- Diepe drijfveren en het herijken van je innerlijk kompas
- Leiding geven vanuit een ethiek van verantwoordelijkheid
- Verbindend leiding geven in een wereld vol grenzen


MODULE 2: LEIDERSCHAP IN DE ARENA VAN GESPREKSVOERING
Jouw leiderschap krijgt vorm en inhoud in de gesprekken die je met mensen voert. Door jouw communicatie wordt jouw denken vertolkt en slaag je er in meer of mindere mate in verbinding te leggen met je omgeving. Je leert hoe je vanuit een nieuwe mindset en een nieuwe skillset de effectiviteit van al je gesprekken kunt vergroten, waardoor je op een hoger niveau en vanuit grotere authenticiteit leiding kunt geven. Je werkt in deze module met gesprekken die voor jouw context van belang zijn. De module omvat de onderdelen:

- Gespreksvoering vanuit een zone van gezonde spanning
- 360 graden invloed uitoefenen door gespreksvoering
- Ontwikkeling van jouw zelfbewustzijn, zelfbeheersing en zelfexpressie
- De kwaliteit van jouw luisteren en vragen stellen vergroten


MODULE 3: INSPIREREND LEIDERSCHAP
In deze module leer je hoe je presentaties en/of toespraken kunt ontwikkelen die een klein of groot publiek van begin tot eind geboeid houden. Je leert hoe je goede content kunt ontwikkelen, hoe je krachtige spanningsbogen bouwt en hoe je jouw presence en presentatievaardigheden kunt versterken. Je ontwikkelt een leiderschapsverhaal dat voor jouw context van belang is en traint jouw presentatieskills in kleine groep. De module omvat de onderdelen:

- Het ontwikkelen van een verbindend en overtuigend verhaal
- Spreken met impact


MODULE 4: STRATEGISCH LEIDERSCHAP
In deze module leer je hoe je beweging kunt creëren in organisaties en zo jouw missie met meer kracht kunt realiseren. De laatste dag staat in het teken van het opdiepen en aanscherpen van je persoonlijke roeping. Module 4 omvat de onderdelen:

- Van momentum naar movement: beweging creëren in organisaties
- Geboren om te vliegen: leven vanuit roeping
- Arena-sessie

 

RESULTAAT

Na het volgen van de School voor leiderschap heb je de volgende doelen bereikt:

- Je kunt leiding geven vanuit een grotere versie van de realiteit en dit situationeel toepassen;
- Je hebt je diepe drijfveren ontdekt en hebt geleerd hoe je vanuit een verzoend verleden met vrede en vreugde leiding kunt geven;
- Je kunt moeilijke gesprekken op een effectieve manier voeren en hebt geleerd hoe je jouw scherpe denken in de praktijk van het gesprek functioneel kunt toepassen;
- Je hebt geleerd hoe je een krachtige toespraak kunt ontwikkelen en deze impactvol kunt houden;
- Je weet hoe je beweging in organisaties kunt creëren en daarmee jouw leiderschap strategisch kunt vermenigvuldigen;
- Je weet wat jouw persoonlijke roeping is en welke stappen jij kunt zetten om vanuit die roeping te leven.

 

PRAKTISCH

De School voor leiderschap wordt gegeven in de omgeving van Zwolle.

De training wordt gegeven op basis van een dagprogramma. De sessies starten om 09.00 uur en duren tot 16.30 uur. Het team van de School voor leiderschap kan je aan makkelijke en mooie overnachtingsadressen in de buurt van de trainingslocatie helpen.
Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers.
De kosten voor de training bedragen 3.995 euro, excl BTW. Dit bedrag is inclusief materialen, complete verzorging en een persoonlijke intake.
Na elke module wordt er een intervisie-sessie gepland waarin je met twee andere deelnemers aan de training samenkomt om het leren te internaliseren.

 

WAT JE ONTVANGT

- Een persoonlijke intake, waarin jouw persoonlijke leerdoelen worden geïnventariseerd en de training wordt besproken.
- De boeken Leiderschap vanuit de Oorsprong, KLINK – Spreken met Impact en Geboren om te vliegen.
- Studiematerialen per module.
- Een notitieboek waarin je jouw leiderschapsreis kunt beschrijven.
- Intervisie met enkele andere deelnemers.

 

OVER DR HENK STOORVOGEL

Dr Henk Stoorvogel heeft aan de wieg gestaan van meerdere organisaties die een bijzondere groei en ontwikkeling hebben doorgemaakt. Zo is hij mede-oprichter van De 4e Musketier, een mannenbeweging die mind-body-sould adventures organiseert in de wildernis. Deze organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een cluster van meer dan 40 bewegingen in 30 landen wereldwijd.

Als entrepeneur en leider heeft Henk organisaties opgebouwd die opereren vanuit een ethiek van verantwoordelijkheid en erop gericht zijn de wereld een betere plek te maken.
Naast zijn functies in leiderschap heeft Henk ook veel gestudeerd en geschreven over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Hij is gepromoveerd in de spreekvaardigheid en schreef onder anderen Leiderschap vanuit de oorsprong (over de kern van het Joods-christelijke denken over leiderschap, vanuit Genesis), Geboren om te vliegen (samen met Eugene Poppe, over het vinden en uitleven van je persoonlijke roeping), KLINK – Spreken met Impact (samen met Mark van Vuuren, over het creëren en houden van impactvolle toespraken) en Man zijn in de tweede helft (samen met Eugene Poppe, over het inrichten van de tweede helft van het leven van de man).
Als consultant en trainer begeleidt Henk directie- en management teams van vele nationaal en internationaal bedrijven, kerken en organisaties. Van de board-rooms van grote multinationals, tot DGA’s van start-ups en grote ondernemingen helpt Henk leiders en leidersteams functioneren op een hoger niveau.
In de School voor leiderschap heeft Henk de vier modules die door de jaren heen de meeste impact op leiderschap hebben gehad samengevoegd in één training van absolute topkwaliteit.

12 februari 2024 - 12 en 13 februari - 11 en 12 maart - 9 en 10 april - 30 en 31 mei 2024
€ 4833,95 per persoon incl. btw

Inschrijven

Heeft u een kortingscode? Klik hier om de code in te voeren.

Betaalmethode