MENU

Tweede helft expeditie

De Tweede Helft Expeditie

Rond hun veertigste belanden mannen in een overgangsfase: ze bewegen zich richting de tweede helft van hun leven. In de eerste helft heeft de man de weidse zeeën van de aarde bevaren, is hij de strijd met machtige steden aangegaan, heeft hij eer en rijkdom verworven op het slagveld overzee. Hij heeft een bestaan opgebouwd en de wereld laten zien dat hij iets kan. Hij kan zorgen voor een kring van geliefden, promotie maken, doelen bereiken. Daarin heeft de man dikwijls hard gewerkt en grote offers gebracht, hij heeft de wereld verkend en een plekje voor zichzelf veroverd. Hij voelt zich thuis in de Vinexwijk of de grote stad, vindt zijn weg in de digitale wereld en weet wat het is om te reizen, te feesten en avonturen aan te gaan. Maar in al het gewoel en de verantwoordelijkheid van de eerste helft ontstaat toch een onbestemd knagend gevoel; krijgt de man het idee dat er iets groots is dat ontbreekt. Dit is het startsein voor het aangaan van de Tweede Helft Expeditie.

Vind de eerstvolgende expeditie


De Tweede Helft Expeditie is voor jou als
  • Je tussen de 35 en 55 jaar oud bent en serieus werk wil maken van jouw kwaliteit van leven in de tweede helft;
  • Je diep van binnen voelt dat er zaken aan het verschuiven zijn; dat je werk niet meer de voldoening geeft die het gaf; dat de manier waarop je je intieme relaties ervaart aan het veranderen is of dat je het idee hebt dat er meer in het leven zit dan je er tot nu toe uit weet te halen;
  • Je bewust stil wil staan bij zaken uit het verleden die je tot nu toe (deels) hebt genegeerd en wil ontdekken hoe jouw verleden een heilzame bijdrage kan leveren aan het vormgeven van jouw toekomst.

 

OPZET VAN DE EXPEDITIE

De expeditie bestaat uit vijf sessies van een dagdeel, met bijbehorende thuiswerk. Je trekt in een periode van drie maanden intensief op met een kleine groep mannen (3-5), die onder begeleiding van Dr Henk Stoorvogel of één van zijn teamcoaches de expeditie doorlopen.

Aan de hand van het boek van Henk Stoorvogel en Eugene Poppe ‘Man zijn in de tweede helft’ bewandel je DE WEG TERUG, DE WEG NAAR BENEDEN en DE WEG NAAR HET LICHT.

Met de deelnemers aan de expeditie kom je samen in een sfeervolle locatie onder de rook van Zwolle. Henk Stoorvogel opent de sessie met inspirerende content, waarna je in je vaste kleine groep onder leiding van een coach met elkaar onderweg gaat in de expeditie.

 

Thuiskomen

Door de jaren heen zijn er talloze mannen van over de hele wereld bij me gekomen met hun vragen, hun zoeken, hun nood. En voor veel mannen tussen de 35 en de 55 jaar hebben de zaken waar ze mee worstelen ten diepste te maken met de overgang van de eerste naar de tweede helft. Ze hebben succesvol hun bedrijf verkocht, maar weten niet hoe ze nu betekenisvol verder kunnen leven. Ze zijn gescheiden en weten niet hoe weer vervulling en vrede te vinden. Ze hebben twintig jaar in een bepaald vakgebied doorgebracht, maar vragen zich af of dit alles is. Of het nu voorkomt uit verzadiging of verlies, een te-veel of een te weinig, een verdwaald zijn in succes of in tragiek; het leven stuwt de man richting zijn tweede helft, richting Thuis. En ik heb geleerd dat het aangaan van deze reis dan het beste is dat je kunt doen. Het is een avontuur, een zoektocht, een expeditie. Bij het voltooien van deze queeste is een gids onontbeerlijk. Vele mannen heb ik mogen begeleiden op deze avontuurlijke zoektocht naar thuis, naar zichzelf. Mag ik jouw gids zijn naar jouw tweede helft?

 

Tweede Helft Weekend in Zwitserland?

Lijkt het je gaaf om de transitie van eerste naar tweede helft in de bergen van Zwitserland te beleven? Dat kan met het Tweede Helft Weekend van 4M! Het Tweede Helft Weekend is een unieke vijfdaagse bezinningstocht in Zwitserland die je helpt je optimaal voor te bereiden op de belangrijkste helft van je leven. Het weekend start woensdagavond 22 juni en duurt tot zondagmorgen 26 juni. Voor meer informatie over het Tweede Helft Weekend, klik hieronder:

Tweede Helft Weekend Zwitserland

 

De eerstvolgende coaching expeditie
28-01-2022
TWEEDE HELFT EXPEDITIE
Coachingstraject voor mannen in kleine groep
28 januari, 18 februari, 18 maart, 8 en 15 april 2022