MENU

TWEEDE HELFT TRAJECT
Coachingstraject voor mannen in kleine groep

Zwolle

Rond hun veertigste belanden mannen in een overgangsfase: ze bewegen zich richting de tweede helft van hun leven. Voor veel mannen is dit een verwarrende fase; een fase van afscheid nemen van oude patronen en oude denkbeelden en het omarmen van nieuwe ritmes en waarden. De reis richting de tweede helft is een queeste naar een nieuwe toekomst, die je terugvoert naar je meest oorspronkelijke wortels. Het is de reis waarin je terugvindt wat je verloren bent geraakt, en (her)ontdekt hoe jij jouw leven vorm en inhoud mag geven.

Wanneer mannen de midlifefase niet goed doorleven, kan deze uitlopen op een midlifecrisis. Mannen zoeken dan hun toevlucht tot een motor, minnares of manicure, of beleven een meltdown van hun geloof. De TWEEDE HELFT QUEESTE is een spannende reis, omdat het bestaande waardensysteem verschuift: van prestatie naar relatie, van doen naar zijn, van nemen naar geven. De TWEEDE HELFT QUEESTE helpt jou om de overgang van de eerste naar de tweede helft van je leven serieus te nemen en onder deskundige begeleiding richting te vinden voor je tweede helft.

 


DE TWEEDE HELFT QUEESTE IS VOOR JOU ALS
 • Je tussen de 35 en 55 jaar oud bent en serieus werk wil maken van jouw kwaliteit van leven in de tweede helft;
 • Je diep van binnen voelt dat er zaken aan het verschuiven zijn; dat je werk niet meer de voldoening geeft die het gaf; dat de manier waarop je je intieme relaties ervaart aan het veranderen is of dat je het idee hebt dat er meer in het leven zit dan je er tot nu toe uit weet te halen;
 • Je bewust stil wil staan bij zaken uit het verleden die je tot nu toe (deels) hebt genegeerd en wil ontdekken hoe jouw verleden een heilzame bijdrage kan leveren aan het vormgeven van jouw toekomst.

OPZET VAN DE QUEESTE

De QUEESTE bestaat uit vijf sessies van een dagdeel, met bijbehorende thuiswerk. Je trekt in een periode van drie maanden intensief op met een kleine groep mannen (3-5), die onder begeleiding van Dr Henk Stoorvogel of één van zijn teamcoaches de QUEESTE doorlopen.


Aan de hand van het boek van Henk Stoorvogel en Eugene Poppe ‘Man zijn in de tweede helft’ bewandel je DE WEG TERUG, DE WEG NAAR BENEDEN en DE WEG NAAR HET LICHT.

Met de deelnemers aan de QUEESTE kom je samen in een sfeervolle locatie onder de rook van Zwolle. Henk Stoorvogel opent de sessie met inspirerende content, waarna je in je vaste kleine groep onder leiding van een coach met elkaar onderweg gaat in de QUEESTE.

Sessie 1: Kennismaking // De weg terug // Levenslessen van de eerste helft
Sessie 2: De weg terug // Noodzakelijk lijden // Schaduwboksen en maskers afleggen // Heimwee
Sessie 3: De weg naar beneden // Dienen // Eren // Delen
Sessie 4: De weg naar het licht // Ritmes // Roeping
Sessie 5: De weg naar het licht: rituelen; overgangsritueel van de eerste naar de tweede helft en verankering van de roeping.

RESULTAAT

Aan het eind van de TWEEDE HELFT QUEESTE heb je de volgende stappen gezet:

 • Je hebt de eerste helft van je leven grondig geëvalueerd en lessen getrokken vanuit je eerste helft voor je tweede helft;
 • Je hebt een nieuw waardensysteem geïnternaliseerd op jouw persoonlijke context;
 • Je hebt geïnvesteerd in het (her)ontdekken van de roeping voor de tweede helft van je leven en de bijbehorende ritmes die je gaan helpen leven op de manier die je verlangt;
 • Je hebt de overgang van de eerste naar de tweede helft gemarkeerd en ontdekt hoe jouw kring van geliefden jou ziet en wat zij van jou verwacht.

PRAKTISCH

De TWEEDE HELFT QUEESTE vindt plaats in de omgeving van Zwolle en beslaat vijf dagdelen, in een periode van drie maanden. De sessie zijn van 09.00-12.00 uur 's ochtends. Je trekt op met een kleine groep mannen (3-5), onder begeleiding van een coach. Tussen de sessies door is de coach beschikbaar voor sparring of reflectie. Aan elke sessie zijn een aantal thuiswerkopdrachten verbonden; een mix van lees-, denk- en doewerk.


De investering voor de TWEEDE HELFT QUEESTE bedraagt 1.050 euro ex BTW. Je kunt je aanmelden via onderstaand formulier, of een mailtje sturen om je interesse kenbaar te maken. Dan nemen we contact met je op.

WAT JE ONTVANGT

 • Een persoonlijke intake met je coach
 • Het boek Man zijn in de tweede helft
 • Vijf coachingssessies in kleine groep
 • De mogelijkheid tot reflectie en sparring met je coach

OVER DR HENK STOORVOGEL

In 2008 richtte Henk met drie vrienden mannenbeweging De 4e Musketier op. Het idee voor de beweging ontstond vanuit zijn eigen eenzaamheid. Henk: ‘Ik had mijn vriendschappen verwaarloosd en werkte te hard. Ik voelde me eenzaam en sprak daarover met mijn vrouw. Zij moedigde me aan om met mijn oude vrienden iets nieuws te starten; iets waarbij we avonturen zouden beleven en andere mannen konden inspireren.’

De Karakterweekenden van de 4e Musketier groeiden uit tot een wereldwijde beweging, waarbij tegenwoordig van Nieuw Zeeland tot Canada en van Zuid Afrika tot Noorwegen mannen de wildernis intrekken voor hun ‘mind, body & soul adventure.’

Door zijn jarenlange werk met duizenden mannen uit verschillende culturen heeft Henk een rijke ervaring opgedaan in processen die spelen in de levens van mannen. Speciaal voor mannen schreef Henk ‘De 4e Musketier’ (samen met Theo van den Heuvel), ‘Man zijn in de tweede helft’ (met Eugene Poppe) en ‘Vrienden of je leven’ (met Pieter Struik). Henk is een veelgevraagd spreker, adviseur en coach van mannen in binnen- en buitenland.

Rolf Bus verteld

Samen met Judith en een hele kinderschaar woon ik in ‘s Heerenbroek, onder de rook van Zwolle.

Afwisselend verdeel ik mijn werkzame uren tussen dierenarts, coach en gezinshuisouder.
Ik vind het waardevol als er verbinding is vanuit echt contact tussen mensen.
In mijn ervaring ontstaan hieruit de blijvende veranderingen en mooie, boeiende onderlinge gesprekken, ervaringen en inzichten. De veranderingen die de “tweede fase” in mijn leven met zich meebrengen zijn een groot en nieuw avontuur voor mij. Ik ben in mijn leven door diepe dalen en langs grote hoogten gegaan en voel mij vanaf mijn 60e levensjaar een ervaringsdeskundige in levensprocessen. Misschien verlang je er opnieuw naar, te horen wat je als kind wel hebt gehoord, maar niets mee hebt gedaan, en nu vergeten bent. Of voel je desillusie omdat je ontdekt, dat wat je altijd hoorde en deed, niet (meer) zo bij jou past. Dan wil ik je bemoedigen om de uitdaging voor de “tweede fase” aan te gaan.
Als ik jou hierdoor kan bemoedigen om de stap te zetten in je proces, dan geniet ik daar enorm van mee.
 

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden voor het traject via onderstaand formulier, waarbij je ook meteen betaald via Ideal. Mocht je liever een factuur ontvangen, of eerst nog wat persoonlijke informatie ontvangen, dan kun je ons mailen via het contactformulier. We zien er naar uit de Tweede Helft Queeste met je aan te gaan!

 

9 september 2022 - 9 en 30 september - 28 oktober - 18 november en 9 december
€ 1270,5 per persoon incl. btw

Inschrijven

Heeft u een kortingscode? Klik hier om de code in te voeren.

Betaalmethode