MENU

Bron academie

Hoe is leiderschap bedoeld?
Welke drijfveren maken dat jij leiding geeft zoals je doet?
Hoe kun jij jouw scherpe denken in de leiderschapsarena effectief vormgeven in gesprek en presentatie?

De  Academie voor Leiderschap is gebaseerd op het meest oorspronkelijke denken over menszijn en leiderschap, aangevuld met moderne inzichten van leiderschapsontwikkeling. Het is een training die je zowel intellectueel als op het gebied van je leiderschapsvaardigheden uitdaagt. De Academie is gericht op je dénken en je handelen, je mindset en je skillset, je hoofd, hart en handen. Ben je klaar voor jouw leiderschapsreis, terug naar de basis?

 Vind de eerstvolgende Academie voor leiders


Oeroude bronnen, cutting edge training

Door de jaren heen heb ik zowel in binnen- als buitenland vele honderden leiders getraind. Daarbij heb ik altijd met twee voeten in de leiderschapsklei gestaan, en actief leiding gegeven aan organisaties. Van nature ben ik in de zaken waar ik mee bezig ben altijd geïnteresseerd in de oorsprong. Het is mijn overtuiging dat we als mensen vooral her-ontdekken wat vóór ons al ontdekt en opgeschreven is. Oeroude teksten en oeroud denken geven vaak bijzonder kernachtig de essentie van de zaak weer, ook in leiderschap.

Dus heb ik me de afgelopen jaren in mijn leiderschapstraining vooral laten inspireren door het oudste denken over leiderschap, afkomstig uit het eerste boek van de Bijbel: Genesis. Leiderschapsthema's als de noodzaak van het vergroten van de eigen versie van de werkelijkheid, het centrale belang van communicatieve vermogens en de ethiek van verantwoordelijkheid worden in deze oude teksten al weergegeven. In de Academie nemen we dit fundamentele, oer-denken als uitgangspunt. We scherpen ons denken en werken middels beproefde methoden aan het vergroten van onze leiderschapscapaciteit, zowel op het mentale vlak als op het terrein van essentiële vaardigheden.

Bron academie

De academie voor leiderschap bestaat uit vier modules van twee dagen, aangevuld met intervisie en persoonlijke opdrachten. In een kleine groep van leiders neem ik je mee in een intensief ontwikkeltraject. Op basis van het oorspronkelijke Joods-christelijke denken over leiderschap en moderne leiderschaps- en managementinzichten word je meegevoerd in een proces van persoonlijke groei en versterking van de basisvaardigheden van jou als leider.

Deze training is voor jou als
  • Jij leiding geeft aan mensen en een diepte-investering in jouw persoonlijke ontwikkeling als leider en de daarbij horende basisvaardigheden wil doen;
  • Jij jouw innerlijk kompas wil scherp stellen en wil leren hoe je vanuit verantwoordelijkheid en authenticiteit leiding kunt geven;
  • Jij wil leren hoe je je goede denken als leider kunt vertalen in effectieve gespreksvoering en jouw presentatieskills voor kleine en grote groepen wil versterken;
  • Jij wil leren hoe je beweging kunt brengen in organisaties, zodat jouw missie op een hoger niveau kan worden bereikt;
  • Jij jouw innerlijke roeping wil ontdekken en wil leren hoe je die kunt navolgen.

Of je nu leidinggeeft binnen een beursgenoteerde multinational, (familie)bedrijf of kerkelijke organisatie, deze training helpt jou om je leiderschaps-denken en leiderschaps-vaardigheden vanuit de kern van het Joods-christelijke denken over leiderschap te ontwikkelen. Het helpt je groeien als leider én als mens, zodat je zowel in je persoonlijke als in je professionele context de weg kunt volgen waar jouw naam op staat.

 

Voor verdere informatie en de data van de eerstvolgende Academie, zie hieronder. 

Data van de eerstvolgende Bron academie

10-09-2024
Bron Academie voor Leiders
10 en 11 september - 1 en 2 oktober - 5 en 6 november - 3 en 4 december 2024
20-01-2025
Bron Academie voor Leiders - Bodegraven
20 en 21 januari - 5 en 6 maart - 24 en 25 maart - 14 en 15 april 2025