MENU

Over Henk

Henk Stoorvogel is oprichter en internationaal leider van 4M, een mannenbeweging die bekend staat om haar karakterweekenden en Muskathlons. Daarnaast is Henk als pastor verbonden aan de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ), waar hij zich voornamelijk richt op spreken en de erediensten.

Henk heeft een passie om mensen te helpen God beter te leren kennen en hun bestemming te vinden. Hij heeft hier een aantal boeken over geschreven, waaronder Jezus Leven, Geboren om te Vliegen, Groeien als een Palm, de 4e Musketier, G-Kracht en de serie bijbelstudieboeken over Bijbelse personen: Onderweg met…

Zowel in Nederland als in het buitenland spreekt Henk regelmatig in kerken en op conferenties en geeft hij masterclasses over spreekvaardigheid.

Op 1 maart 2019 promoveerde Henk aan de Universiteit Twente op zijn dissertatie: 'Moving Sermons - studies into the persuasive effects of preaching.' Op het snijvlak van de communicatiewetenschap en homiletiek onderzocht Henk effecten van communicatie-strategieën in de prediking en de wijze waarop de impact van communicatie versterkt kan worden. Na zijn studie Toegepaste Communicatie Wetenschap (Universiteit Twente) rondde Henk een HBO studie Theologie af aan de Evangelische Theoligische Faculteit in Heverlee, Leuven.

Henk is getrouwd met Ruth en vader van twee dochters en twee zoons. In zijn vrije tijd houdt hij er van om hard te lopen of te fietsen langs de uiterwaarden van de IJssel en de bossen van de Hoge Veluwe of het Dwingelerveld. In 2017, enkele dagen voor zijn veertigste verjaardag, streepte hij het enige item op zijn bucketlist af door de Iron Man van Maastricht te volbrengen. Je kunt Henk volgen op Facebook, Twitter en Instagram.